LifeCompany header

NLP coaching

Neuro Linguïstisch Programmeren.

Zie NLP als een set gereedschappen en denkkaders om je communicatie en je leven te onderzoeken. Technieken om o.a. nog beter met anderen én jezelf te communiceren. Hoe meer kennis je over je innerlijke wereld hebt, hoe makkelijker je berichten naar de buitenwereld overbrengt en hoe succesvoller je in het leven staat.

NLP is een methode die gericht is op de praktische toepassing en een aantal technieken omvat waarmee je onder andere:
De naam Neuro Linguïstisch Programmeren is het resultaat van de pogingen om alle opgedane inzichten en vaardigheden beknopt te beschrijven.
Neuro verwijst naar de interactie tussen lichaam en geest en ons totale neurale systeem (centrale zenuwstelsel en de mind).
Linguïstisch verwijst naar de taal en andere non-verbale communicatie systemen die wij gebruiken om onze denkpatronen (onze gedachten en onze werkelijkheid) betekenis te geven. Taal is meer dan alleen een middel om te communiceren, het is een 'orgaan voor perceptie'.
Programmeren verwijst naar de studie van onze denkpatronen en gedragspatronen. Het staat voor de interne programma's die wij de hele dag gebruiken om te denken wat wij denken en te doen wat wij doen.