LifeCompany header

Werkplezier daar heb jij invloed op!

Vitaliteit en Energiebeheer centraal

Deze training is er voor een ieder die eigenaar wil worden van de eigen werk en privé balans. Voor een ieder die het zichzelf gunt om professioneel met (werk)druk om te gaan. Voorkomen van overspanning en burn-out. Behoor jij tot de risico groep?

Dat we het druk hebben is inmiddels bekend. Hoe jij dit persoonlijk ervaart en hiermee omgaan maakt het verschil. De stap van werkdruk naar werkstress en overbelasting is te voorkomen. Met deze training werken we aan de vaardigheid om te kunnen gaan met werkdruk en stress.

Kern van de training richt zich op je persoonlijke wijze van omgaan met je energiebeheer, je werkplezier en de wijze waarop je nu stress vermindert. Vervolgens analyseren we je communicatie: de wijze waarop je keuzes maakt, je onderhandelstrategieën, hoe grenzen aangeeft, je conflictgevoeligheid en assertiviteit.

Nadat we deze inzichten in kaart hebben gebracht, buigen we naar kracht om te voorkomen dat kwaliteiten geen valkuilen worden. ’Hoe zorg je goed voor jezelf, het team en de organisatie?’ ‘Hoe maak jij de stap van willen en weten naar werken en waken?
Vanuit je persoonlijke waarden maak je de vertaling naar de praktijk van alledag. Zo herpak je jezelf en verkrijg je grip op wie en hoe je wenst te zijn, je doelen en acties om uiteindelijk te ‘waarderen en waken’ om signalen van stress te herkennen en tijdig maatregelen te nemen.

Je kunt praktische inzichtgevende oefeningen verwachten die zijn toe te passen in elke omgeving. Vanuit denken, willen en voelen.

Met als resultaat: